Obiective Istorice

1. Monumentul lui Tudor Vladimirescu din Campia Soarelui-Pades – 12 km (Locul din care Tudor si ai sai panduri au pornit revolutia de la 1821. Aici s-a citit vestita Proclamatie catre tara)

2. Casa memoriala Ecaterina Teodoroiu “Eroina de la Jiu” – Targu Jiu – 36 km

Ecaterina s-a născut la 14 ianuarie 1894 în comuna Vădeni, situată în apropierea oraşului Tg-Jiu, în familia ţăranilor Vasile şi Elena Teodoroiu, fiind cel de-al treilea din cei opt copii ai familiei. Astăzi localitatea sa natală a devenit cartier al municipiului Tg-Jiu, aici fiind amenajată casa memorială „Ecaterina Teodoroiu“.

3. Castrul Roman de la Bumbesti Jiu – 42 km

Castrul se află pe malul stâng al Jiului fiind construit din pământ.Situat la 35m V. de șoseaua Târgu Jiu – Petroșani, castrul roman de la Bumbești Jiu apăra și asigura intrarea în defileul Jiului. Castrul a fost construit și folosit între cele două războaie de cucerire a Daciei de către romani (101-102 și 105-106), după care a fost abandonat. Lângă castru s-au găsit urme ce presupun o așezare civilă. Misiunea acestui castru era de a supraveghea drumul roman ce pleacă de la Bumbești prin Porceni peste munți, prin Pasul Vâlcan spre Sarmisegetuza precum și de a supraveghea populația dacică de aici. Este important faptul că romanii și-au ridicat castrele lor în apropierea celor mai însemnate puncte strategice ale dacilor, în special în locurile cu turnuri de pază și sanctuare.