Despre

Agropensiunea “Plaiul Castanilor” este situata in satul Gornovita, orasul Tismana, judetul Gorj, la o distanta de 30 km de Targu Jiu (DN 67), 5 km fata de Manastirea Tismana si 8 km de Casa memoriala “Constantin Brancusi”. Face parte dintr-o gospodarie taraneasca atestata documentar in 1864, departe de vacarmul urban.

Pensiunea este compusa din 10 camere (34 locuri) cu bai proprii, centrala proprie, cablu Tv, Internet.

Restaurantul are un numar de 35 de locuri unde se poate servi mancare traditionala gorjeneasca: pastrav de Tismana cu mujdei de usturoi, stropit cu vin din din productia proprie, sărmăluțe cu mămăliguță, tochitură țărănească, ciorbă de pui, de fasole cu os afumat, zacuscă, lactate si produse din carne obtinute de la animalele din gospodarie, compoturi, sucuri produse in gospodarie. La cerere se pot organiza mese festive, De Sf. Paste, Craciun, Revelion, etc. Restaurantul este destinat exclusiv turistilor cazati in unitatea noastra, iar comanda se face prin telefon, cu cel putin 5 ore inainte de sosire.
In curtea pensiunii se afla o terasa de vara de 50 locuri, iar sala de protocol dispune de tot confortul iar seara, la un foc de tabara si un gratar gorjenesc, va puteti distra la un joc de carti, remi, table, sah sau se poate citi o carte buna din biblioteca proprie, administratori fiind cadre didactice.

Pensiunea dispune de un mic parc de distractii pentru copii si adulti cu urmatoarele activitati: Echitatie cu cai, Echitatie ponei, Tir cu arcul, Tir arme airsoft, Tiroliana, Bungee trambulina, Trambulina, parcare proprie si urmatoarele locuri de agreement dispuse intr-o gradina generoasa (2 ha): helesteu, mini-teren ,cu iarba, de volei si baschet, masa de tenis, teren de fotbal, gradina cu brazi, livada de pomi fructiferi.
Cei doi ponei, Gogu si Lila, dar si Corbu’, calutul, va asteapta la cursuri de echitatie si calarie.
Pentru abordarea traseelor, pensiunea este partenera-gazda cu asociatii ale fermierilor locali care dispun de o baza materiala in deplina dezvoltare (Masina 4×4, corturi, poteci de munte marcate, stane montane, refugii).

Animalele de companie sunt acceptate contra unei taxe.
– confirmarea cererii de rezervare se face telefonic.
– plata serviciilor de cazare și a serviciilor suplimentare se face cu numerar și prin transfer bancar.
Gazdele si personalul pensiunii va asteapta cu mare drag sa va petreceti un concediu de neuitat! Deviza noastra este Pensiunea “Plaiul Castanilor”- vis implinit!